REFERENSSI | PERUSTIMME LAITE.AI:LLE VAPAAN OMAN PÄÄOMAN EHTOISEN SIJOITETTUN PÄÄOMARAHASTON

Referenssi | LKOS Law Office avusti Laite.AI:ta vapaan oman pääoman rahaston (SVOP-rahasto) perustamisessa

Taustaa | Vapaan oman pääoman rahasto (SVOP-rahasto)

Sijoitetun vapaan oman pääoman rahasto (”SVOP-rahasto”) on suomalaisen osakeyhtiön tilinpäätöksessä tase-erä. Osakeyhtiölain (624/2006) periaatteiden mukaisesti se ymmärretään yhtiön vapaaksi omaksi pääomaksi. SVOP-rahastoon sijoitetut varat liittyvät tavanomaisesti yritykseen tehtyihin sijoituksiin tai yhtiön tuottoon. Näin ollen osakkeenomistajat voivat jakaa varoja SVOP-rahastosijoituksesta.

Normaalisti osakkeenomistaja tai muu kolmas osapuoli tekee sijoituksen SVOP-rahastoon. Useimmissa tapauksissa SVOP-sijoituksen tekee yhtiön osakkeenomistaja. Verotuksellisista syistä johtuen SVOP-sijoituksesta ei yleensä makseta korkoa.

Tietoa Laite.AI:sta | Start-up | Yhtiön pääoman vahvistaminen

Laite.AI on suomalainen start-up, joka tarjoaa mobiilipeli- ja sovellusyrityksille ratkaisun, jonka avulla voidaan ajaa reaaliaikaisia ​​koneoppimisalgoritmeja asiakkaan laitteilla ilman, että käyttäjätiedot poistuvat laitteelta. Yrityksen missiona on ”Yksityisyys suunnittelulla – on mahdollista”. Laite.AI tarjoaa mahdollisuuden tehdä reaaliaikaisia ​​ennusteita laitteilla ja tuottaa oikeaa sisältöä oikeaan aikaan tietosuojatietoisella tavalla.

Yhtiön ratkaisu perustuu huippuluokan tekoälyinnovaatioon – Federated Learning. Se luo hyperpersonoituja kokemuksia ilman lisäkustannuksia. Federated Learning on esimerkki lähestymistavasta, jossa koodi tuodaan dataan eikä dataa koodiin, kuten tavanomainen ratkaisu on. Näin mikä tahansa koneoppiminen suoritetaan loppukäyttäjän laitteilla ja vain tiedot kootaan keskitetysti. Laite.AI:n kohdeasiakkaita ovat pienet ja keskisuuret yritykset, jotka luovat sovelluksia koulutus-, terveys- ja kuntoilu-, viihde- ja sosiaalisiin tiloihin kuin peliyritykset.

LKOS Law Office on aina tehnyt tiivistä yhteistyötä korkeaa lisäarvoa luovien yritysten kanssa ja olemme iloisia ja innoissamme, että tällainen huippuluokan tekoälyinnovaatioiden luoja on valinnut meidät oikeudelliseksi neuvonantajaksi yhtiöoikeudellisissa asioissa.

Arvostamme LKOS Law Officen yhtiö- ja liikejuridiikan osaamista. He antavat liiketoimintalähtöisiä neuvoja kertoen samalla muistakin seikoista, jotka tulee ottaa huomioon kulloistakin liiketoimintapäätöstä tehtäessä. Tällainen toiminta luo asiakkaalle lisäarvoa, jota arvostamme paljon”, sanoo Oleg Shadrunov Laite.AI Oy:stä.

Laite.AI vahvisti menestyksekkäästi omaa pääomaansa perustamalla vapaan oman pääoman rahaston (SVOP-rahasto).

LKOS Law Office | Ryhmä

LKOS Law Officen tiimiä, joka vastasi oman pääoman ehtoisen rahaston (SVOP-rahasto) perustamisesta johti Specilist Partner Oscari Seppälä.

LKOS Law Office on erikoistunut liikejuridiikan palveluihin. Neuvomme asiakasyrityksiämme voittamaan ajankohtaiset oikeudelliset haasteensa ja menestymään liiketoiminnassaan. Toimistomme on valittu mm. Suomen vuoden 2021 kuljetusoikeuden toimistoksi. Olemme erikoistuneet yritysoikeuteen, yhtiöoikeuteen, työoikeuteen, kansainväliseen kauppaan, sopimusoikeuteen kuin kuljetusoikeuteen liittyvissä erityiskysymyksissä. Lisäksi autamme päämiehiämme riidanratkaisussa sekä edustamme asiakkaitamme tuomioistuimessa.

** Tämä artikkeli on tarkoitettu vain tiedoksi, eikä sitä ole tarkoitettu oikeudellisiksi neuvoiksi.